Arda Cabernet Franc 2020

Etiketler: , , ,

Arda Cabernet Franc 2020 renk koyu bordo.

Burunda dolmalık biber, biber salçası, çeşni bukeleri. Yoğunluklu ve derinlikli. Arkadan siyah böğürtlen, napolyon kirazı, orman meyveleri çarpıcı. Yarım saat karafta kalmasına rağmen hala açılmamış olduğu ve yeni sürprizler çıkacağı kesin gibi. Havalandırma süresini uzun tutmanızı tavsiye ederim.

Damakta önden yaban mersini ve dolmalık biber aromalarını arkadan çeşni çağrışımları yoğun bir şekilde takip ediyor. Bütün bunlara çok güçlü bir şekilde eğlenceli tanenler eşlik ediyor. Keskin ve köşeli tanenler ama kesinlikle rahatsız edici değil. Yoğun gövdeli büyük bir şarap. Asiditesi düşük. Bitim ortanın bir derece üstünde. Yavaş ve sindire sindire içilmesi gereken bir şarap.

Alkol %14 ama hiç hissedilmiyor.

Açıkldıkça siyah orman meyveleri yoğun bir şekilde öne geçiyor tat profilinde. Renkli eğlenceli çok beğendiğim iyi bir Cabernet Franc örneği. Şiddetle önereceklerim arasına girdi. Tekrar tekrar deneyimlerim.

Sevgili Süray ve Doğu’nun önerdikleri (@adimadimgurme) asla pişman etmiyor. Damaktaki beklentilerimizin çok yakın olduğunu düşünüyorum. Tekrar tekrar teşekkürler.

Puan: 89
Alkol: %14

@ardavineyards

Bir Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir