San Zenone Toscana

Etiketler: , , , , , ,

San Zenone Toscana. Migros’ta rastladım. Uygun fiyatından dolayı denemek istedim. Üretim tarihine dair bir ibare yok şişenin üstünde. 2020 şişeleme tarihi görülüyor.

San Zenone Berlin Wine Throphy’de kazanılmış en iyi üretici ödülü etiketi var.

Renk orta açık. Çok hafif kiremit tonları. Kiremit tonlar genellikle yıllanmış şaraplarda olur ama Sangiovese bulunan şaraplarda gözlemlediğim bir durum.

Burunda ciddi derinlikli ve bütünlüklü. Kendine has bukeleri  olduğunu söyleyebilirim. Topraksı tonlar, karanfil ve hafif domates kurusu, kırmızı orman meyveleri … Bütün bu aromalar kendi içinde gayet bütünlüklü.

Damakta da şahsına münhasır. Derinlikli ve kuvvetli. Yine topraksı tonlara bahar aromaları eşlik ediyor. Karanfil ve hafif tarçın dokunuşları. Orta damakta buram buram kuvvetli napolyon kiraz önde siyah orman meyveleri. Frambuaz aromaları. Hafif ekşiye kavislenen hayli uzun bir bitim. Ortanın biraz altında bir gövde.

Tam bir fiyat performans şarabı.

Aslında bu profilde ithal bir ürünün 240 TL gibi bir fiyatla zincir marketlerde bulunabilmesi Türk Şarapçılığı için hayli can sıkıcı bir durum. Tabi bu ürünün üreticilerinde değil bu durumun sorumluluğu …

Gerçekten çok can sıkıcı.

@cantina_san_zenone

Üzümler: Sangiovese – Cabernet Sauvignon – Merlot

Bir Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir