Kavaklıdere Egeo Syrah 2018

Etiketler: , , , ,

Yazın şans eseri Kavaklıdere Egeo Syrah’nın 2013 rekoltesine rastlamıştım bir Carrefour mağazasında. İçtiğim en iyi şaraplardan ve Syrah monosepajının en iyi örneklerinden biri olduğunu düşünmüştüm. – En hayran olduğu üzümün Syrah olduğunu düşünürsek bu benim için epey keyifli bir andı. – Daha sonra yaptığım araştırmalarda bu şarapla ilgili yorumların ve puanlamaların tahmin ettiğim gibi çok yüksek olduğunu görmüştüm. Ayrıca International Wine Challenge (IWC) 2017’de gümüş madalya ödülü bulunmakta. Yine degustasyon.net’de 2018 yılı ile ilgili yorumların ve puanların da çok yüksek olduğunu gördüğümde bu rekolteyi de denemeye karar verdim. Bakınız: bio link.

Renk koyu bordo uçları röfleli.

Burunda karabiber, tütün ve çiçeksi bukleler.

Damakta önde yoğun karabiber ve tütün bukleleri ile karşılanıp arkadan orman meyveleri aromaları ve uzun finaliyle kapanışı yapıyor.

11 ay meșe fıçılarda dinlendirilmiş. 2013 rekoltesindeki deneyimimle yarım saat karafta havalandırdıktan sonra gerçekleştirdim tadımı. Ama yarım saatin de yeterli olmadığı fikrine vardım sonradan. En az bir saat havalandırıp buklelerinin tamamen açılmasını beklemenizi tavsiye ederim. Çünkü öyle böyle bir fark değil aradaki. Asıl gerçek potansiyeli bir saat sonunda ortaya çıkıyor.

1 saat sonundaki tadım notlarım biraz farklılaşıyor. Şöyle ifade edebilirim;

Yoğun karabiber, baharat, tütün ve siyah meyveler. Derinlikli bir mineralitesi olduğu daha burundayken anlaşılabiliyor.

Ön damakta yine yoğun karabiber, baharat aromalarına tütün eşlik ediyor orta damakta siyah orman meyveleri karşılıyor. Yaban mersini, böğürtlen, üzüm pestili ve hatta nar. Gayet yumuşak tanenler. Damağınızda adeta bir şölen yaşatıyor. Güçlü gövde ve mineralite. Gayet uzun bir bitim.

Gerçekten çok üst seviye bir şarap.

@kavakliderewines

Fiyat: Migros’larda 159 TL (Bence fiyatına göre yine performansı çok yüksek.)

Puan: 93

Bir Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir