Kuzubağ Öküzgözü Syrah 2021

Etiketler: , , , ,

Kuzubağ Öküzgözü Syrah fransız meşe fıçılarda 12 ay dinlendirilmiş. Renk berrak, koyu magenta, koyu mor röfleli ve hatta siyaha yakın koyulukta ve çok canlı.

Burunda gayet kuvvetli ve heyecan verici. Derinlikli. Meşeden gelen ahşapsı tonların eşlik ettiği siyah orman meyveleri, tütün, karanfil gayet bütünlüklü bir şekilde ortaya koyuyor kendini. Arkadan ince siyah salamura zeytin çağrışımları. Adeta bir şölen. Çok dengeli ve çok fazla şey vaadediyor damakta.

Damakta burunda vaadettiklerini fazlasıyla sunuyor. Daha damağınıza değer değmez dilinizi kenarlarından hafif ekşi, narin kırmızı orman meyveleri ile sarmalıyor. Arkadan meşeden gelen vanilya ve sedir tonları da burunla uyumlu. Tütün, karanfil ve bitimde siyah zeytin, karabiber tınıları ile baharatsı bir yankı bırakıyor damağınızda. 

Orta gövde, ortanın bir tık üstü asidite, orta tanen, orta alkol ve orta uzun bir bitim.

Gayet dengeli ve sürekli lıkır lıkır içmek isteyeceğiniz profilde bir şarap. Bence fiyat-performans olarak da üst düzey. 

@kuzubagwinery‘nin son günlerde en fazla etkilendiğim üreticilerden olduğunu söyleyebilirim. Uzun süredir gerçekten hiç bir şarap bu kadar iyi hissettirmemişti. Ellerine, emeklerine sağlık.

Ayrıca etiket tasarımlarını da çok başarılı buluyorum.

Bir Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir