Kastro Tireli Medar 2014

Etiketler: , , , , ,

Sanırım @kastrotireli prensip olarak şişede de bir iki sene yıllandırmadan şaraplarını piyasaya sürmeyen bir üretici. Çok idealist bir tutum olduğunu düşünüyorum. İlk kez bir şaraplarını tadıyorum ve bunun çok geç bir tanışma olduğunu anladım. Medar, Syrah ve Türkiye’de pek rastlamaya alışkın olmadığımız bir İspanyol üzümü olan Mourvedre ile üretilen bir kupaj. 8 ay meşe fıçılarda bekletilmiş. Şişe üzerinde meşeye girdiğine dair bir ibare yok bu yüzden üretici ile mesajlaştığımda öğrendiğim bir bilgi bu. Çünkü içerken meşe görmemiş olmasının mümkün olmadığını hissedeceksiniz.

Renk olarak hafif koyu bordo.

Burunda meşe ve vanilya ciddi anlamda hissediliyor. Ardından karabiber, bitter çikolata, baharat ve siyah meyve çağrışımları kavisli bir şekilde çarpıyor burnunuza.

Damakta gayet yuvarlak, burunla uyumlu meşe ve vanilya önde ardından siyah meyve aromaları özellikle kiraz ve böğürtlen. Kesinlikle çok zarif bir şarap. Finalde bütün aromalar size eşlik etmeyi sürdürüyor.  Uzun sayılabilecek bir finali var. Gövdeli ve güçlü ve bir o kadar da yuvarlak ve yumuşak bir şarap. Tam bir denge şampiyonu.

Puan: 90
Alkol: %14.5
Fiyat: 105₺ Online Mahzen

Üzümler: Syrah – Mourvedre

@kastrotireli

Bir Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir