Antioche Barburi 2021

Etiketler: , , ,

Antioche Barburi 2021 … ( Bu tadımı 5 Şubat 2023 gecesi almışım. Nasıl acı bir tesadüf oldu benim için şu an kelimelere dökemiyorum. O günden beri ilk defa yazdıklarımı dijital ortama geçiriyorum. Olduğu gibi paylaştım. )

“Antioche” namıdeğer Antakya. Dünya tarihindeki yeri itibarıyla önem kazanan bu şehrin kadim üzümü Barburi. 2 sene önce Master Sommelier’s Selection’da tattığımda beni mest ettiğini ve ilk 3’üme girdiğini hatırlıyorum. Mest etmişti beni.

Tekrar deneyimlemek ve notunu almak şimdiye kısmetmiş.

Renk magenta röfleli koyu bordo.

Burunda çok kuvvetli. Kompleks, kavisli ve derinlikli … Önden gelen tarçın ve karanfile arkadan turna yemişi, yeşil biber ve otsu bukeler eşlik ediyor. Ama şahsına münhasır bir üzüm olduğunu daha burundan itibaren yüksek sesle müjdeliyor size. Topraksı derinlikli bahar bukeleri, karabiber çarpıyor ve devam ediyor şaşırtmaya. Karabiberi burunda bu kadar çarpıcı bir şekilde aldığımı sanırım hatırlamıyorum. Çağrışım demek haksızlık olabilir.

Damakta ilk dikkat çeken şey aromalardan önce karakteri ve bütünlüğü. Gerçekten çok zarif ve karakterli bir şarap. Topraksı aromalar ve siyah ekşi orman meyveleri kurutulmuş turna yemişi, kırmızı böğürtlen … Orta gövdeli ve uzun sayılabilecek bir finale sahip.

Bana şarabı sevdiren şeylerden biri de ilk içtiğim şarapların tesadüf eseri çok iyi şaraplar olmasıdır. Ve bu şaraplar da sevgili @sabaacikgoz ‘ün üstünde emeğinin olduğu Güzay şarapları idi. Bu şarap bu vesileyle beni zamanda bir yolculuğa çıkardı da diyebilirim. Üstünde yine onun emeğinin olduğu ciddi şekilde hissediliyor. Çok dengeli, inanılmaz keyifli, toprağı ve üzümü sonuna kadar yansıtan bir şarap olmuş. Sevgili @sabaacikgoz ‘ün Türkiye Şarapçılığına kattıkları tartışılmaz.

Ellerine sağlık …

Not: Son kadehinizi içerken dikkat edin. Kısıtlı filtrasyon uygulandığından dolayı dibinde ciddi tortu oluşabilir.

Puan: 94
Alkol: %13.5

@antioche.vineyard

Bir Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir