Yanık Ülke Bağları Strabon 2020

Etiketler: , , , , , ,

@yanikulkebaglari’ndan 12 sene önce @sensuswine Şarap Evi sayesinde haberdar olmuştum. Zaten kendi mekanları. Türkiye’de üretilen tüm şarapları bu mekanda bulmak mümkündü. Sanırım bu bir ilkti. İster parakende alışveriş yapabiliyor isterseniz çok şık ambiyansı eşliğinde mekanda yudumlayabiliyordunuz şarapları. Menüleri de epey başarılıydı diye hatırlıyorum. Sensus ve unutamadığım şarapları Estet’in müdavimi olmuştum. 

Yine yıllar önce bir ziyaretimde artık sadece kendi şaraplarını sattıklarını öğrendiğimde artık eskisi kadar uğramadım. Şimdi sanırım bu yazıyı yazarken öğreniyorum ki eski konsepte geri dönmüşler. İnternet sitelerinde ilk açılan ekranda 400’den fazla yerli şarabın bizleri beklediği belirtiliyor. 

Strabon renk olarak gayet koyu bir bordo. Magenta röfleli. 

Burunda derinlikli bukeler belirgin. Topraksılık ve yoğun çeşni notları. Baharatlar önde, özellikle karanfil kendini yoğun olarak hissettiriyor. Hafif tarçın ve dolmalık biber bukeleri. Arkadan vişne, böğürtlen, yaban mersini ve floral çağrışımlar … Bu zengin topraksı ve çeşni çağrışımları volkanik topraklarda üretilen bütün şaraplarda gözlemlediğim bir durum.

Damakta da burunla uyumlu çeşni aromaları önde karşılıyor sizi. Kurutulmuş baharat ve meyve çağrışımları. Yine karanfil, tarçın ve karabiber notaları. Hafif keskin tanenler … Burunla aynı derecede kompleks ve derinlikli. Gerçekten uzun denilebilecek finalinde kara erik, yaban mersini aromaları. Gerçekten çok ama çok beğendiğimi belirtmeliyim.

Üzümler: Boğazkere – Cabernet Franc – Petit Verdot – Merlot

Fiyat: 79₺ Metro
Puan: 88
Alkol: %14,5

Bir Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir