Yemek ve Kültür Dergisi

Etiketler: , ,

Yemek ve Kültür Dergisi’nin Anadolu yemek kültürü ve tarihi ile ilgili entelektüel anlamda nitelikli bir arşiv değeri taşıdığını düşünüyorum. Amacımız tüm arşivi tamamlamak. 🥰🥰

Biraz bahsetmek gerekirse, her mevsim için bir sayı çıkıyor, yani senede 4 sayı. 1. sayı 2005 Kış’ında çıkmış. Son çıkan sayı 65. sayı.

Her sayıda sayfalarda Anadolu – Dünya yemek kültürü ve tarihi ile ilgili entelektüel nitelikte makaleler, birbirinden leziz Anadolu’ya özgü kıyıda köşede kalmış, unutulmuş yemek tarifleri, yemek konulu çok başarılı sinema önerileri ve incelemeleri, bölge bölge Anadolu’nun bağrında yetişen meyve, sebze, baharat ve yemişlerle ilgili tarihi ve derinlemesine inceleme yazıları, tarihe mal olmuş Türkiye restoranları ve meyhaneleri ile ilgili yazılar bulmak mümkün.

Derginin yaratıcıları Zeynep, Musa Dağdeviren çiftine, tüm dergi ve Çiya Yayınları ekibine ne kadar teşekkür etsek az kalır. Bu idealist ve entelektüel çabayla çok değerli bir arşiv bırakıyorlar topraklarımıza ve Dünya’ya …

Ayrıca son olarak belirtmek isterim. Şef Musa Dağdeviren ile @chefstablenetflix bir bölüm çekti. İzleyip nasıl bir tutkuya sahip olduklarını daha iyi anlayabilirsiniz.

Bir Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir