Ma’Adra Bağevi Ziyareti

Etiketler: , , , ,

Türkiye’de şato tipi şarap üretiminin en iyi örneklerinden biri olan @maadravineyard ‘a (Ma’adra Bağevi) ailece bir tadım ziyareti gerçekleştirdik. Balıkesir Gömeç’te Madra dağlarındaki 600 rakımlık muhteşem konumuyla beklentilerimizin çok daha üstünde iyi vakit geçirdik.

Bölgede esen poyraz rüzgarları ve 600’lük rakım bölgenin yaz şartlarındaki sıcak havasını dengeliyor. Ve özellikle öğrendiğimiz kadarı ile toprakların granit toprak olması ve mineral açısından zenginliği burada üretilen şarapların çok daha derinlikli ve kompleks şaraplar olmasını sağlıyor.

Bence Maadra Şarapçılık’ın en öne çıkan yanları büyük bir titizlikle risk sayılabilecek monosepaj (üstelik pinot noir gibi riskli üzümlerle) şaraplarında yakaladıkları olağanüstü denge ve bunu gerçekleştirebilecek cesarete sahip olmaları. Ayrıca da en önemlisi, bu güzel, titizlikle ürettikleri şarapları bir çok firmaya göre ulaşılabilir bir fiyat politikası ile bizlere sunmaları.

Tüm bunlar, misafirperver yaklaşımları, ilgileri ve samimi, sabırlı anlatımları için Avşar Bey özelinde kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Ayvalık, Gömeç ve Burhaniye civarına yolunuz düştüğünde veya sadece bu deneyimi yaşamak için yolu buralara düşürmeyi herkese şiddetle tavsiye ederim.

Öğlen ve akşam için iki ayrı servis saatleri var. Benzersiz gün batımı için akşam servisini öneririm. Hem tadım yapıp hem de leziz menülerini deneyimleyebilirsiniz. Detayları @maadravineyard ‘dan öğrenebilirsiniz. Biz yolun virajlı ve ışıksız olmasından dolayı öğleden sonra servisini tercih ettik. Bir sonraki sefer akşam servisini tercih edeceğiz.

Şarapların her biri gerçekten çok dengeli ve derinlikli idi benim favorilerim Chardonnay ve Syrah oldu.

Bir Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir