Nif Bağları Luz Eos 2020

Etiketler: , , , , , ,

@nifbaglari Luz Serisi’nde fiyat performansı yakalamak için yola çıkmış gibi görünüyor. Son yıllarda artan vergiler ve yükselen enflasyon sebebiyle şarap fiyatları çok hızlı bir şekilde yükselişe geçmiş durumda. Bu durum sanırım neredeyse tüm şarap üreticilerini müdavimlerini üzmemek adına fiyat-performans yönünden daha güçlü şaraplar üretmeye yöneltiyor. @nifbaglari bunu en iyi başaranlar arasında çok üst sıralarda.

Luz Eos renk olarak yıllanmış şaraplarda görmeye alışık olduğumuz kiremit kırmızısı renginde. Bu durum tabi ki İtalyanlar’ın Sangiovese’sinden kaynaklanan bir unsur.

Burunda bir önceki denediğim rekoltesi 2016’ya göre biraz zayıf kalmış. Hafif karabiber, baharat kokularına sanki biraz fıçı notları eşlik ediyor diyeceğim ama gerçekten hiç emin değilim bu fiyatta bir ürün gerçekten fıçıya girmiş midir? Şişede bununla ilgili bir bilgi verilmemiş.

Damakta önde kırmızı orman meyveleri, böğürtlen, yaban mersini belirgin. Ardından baharat, tütün ve topraksı mineral aromalar buna eşlik ediyor. Asidite, mineral ve genel olarak çok dengeli bir şarap. Bitimi çok uzun sayılmaz. 2016 rekoltesine göre daha geride. Orta gövdeli. Fiyatı seviyesindeki şaraplar arasında ilk 3’e girebileceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Sangiovese bana her zaman biraz Merlot’u anımsatıyor nedense, mineralite ve aroma olarak çok yakın buluyorum.

@nifbaglari Luz Serisi’nde şişe tasarımlarında sanatçı Umut Karaman @yumidoko ile çalışmış. Bu serinin kırmızı şarabı Yunan mitolojinde şafak tanrıçası olan Eos’a adanmış ve çizim sanırım Eos’u temsil ediyor. Çok başarılı bir iş çıkarıldığını düşünüyorum. Şarabın kutsiyetine ve değerine çok yakışan bu tip girişimleri çok değerli buluyorum. Bunun için çok büyük bir teşekkürü ve minneti hak ediyor bu tip üreticilerimiz ve sanatçılarımız.

Üzüm: Shiraz – Sangiovese

Fiyat: 49 TL

Puan: 78

Bir Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir