Uro Tempranillo

Etiketler: , , ,

Carrefour’da rastladım. Fiyatı da uygun olunca denemek kaçınılmazdı. Üzerinde yılı bile yazmıyor. ?? İspanyol Tempranillo üzümünden bir sepaj.

Renk parlak yakut.

Burunda heyecan veriyor. Topraksı buseler hemen kendini belli ediyor. Mineral dengesi kuvvetli bir şarap olduğu, derinlikli olduğu kendini daha burunda belli ediyor. Ardından çilek ve kırmızı orman meyveleri … Keskin ve sivri bir bir burun. Kırmızı böğürtlen kendini belli ediyor. Hafif mentol çağrışımları arkadan …

Damakta ilk anda biraz yuvarlak. Önde mahlep ve tarçın çağrışımları. Yeşil ve bahar aromalar … Kara erik. Asiditesi yüksek. Siyah napolyon kiraz … Hafif ve eğlenceli tanenler. Orta gövdeli. Orta bitimli denilebilir. Bitimde yeşil çağrışımlar belirgin. Topraksı, mineral dengesi yüksek. Bu fiyata bulamayacağınız bir aroma profili. Hem eğlenceli hem derinlikli. Şiddetle öneririm.

Bugüne kadar Türkiye’ye ihraç edilen düşük segmentteki şaraplar beni hep pişman etmiştir. Satın alırken bu yüzden endişeliydim ama hiç pişman etmedi.

Sadece dijital baskı ile 2020 ibaresi var ama şişeleme tarihi olduğunu düşünüyorum.

Puan: 89
Fiyat: 70₺

  1. Ayten KENAR

    Merhabalar,

    Üretici firma Türkiye’ye özel orijinal Türkçe etiket tasarladığı için standart bir ön ve arka etiket hazırlamaktadır. Rekoltesini ise her üretim sonrasında dijital olarak basmaktadır. Şişe üzerinde gördüğünüz 2020 ibaresi rekolteyi ifade etmektedir.

Bir Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir