Solera Winery Tadımı

Etiketler: , , , ,

Uzun bir aradan sonra eşimle yolumuz Taksim’e düşmüştü. İşlerimizi hallettikten sonra bir mekanda oturup bir şeyler içmek istedik. “Sakince şarap içebileceğimiz bir mekan bulabilir miyiz?” umuduyla Google’dan kısa bir aratma yaptığımızda @solerawinery ‘i keşfettik. Çok yeni bir mekan olmadığını sonradan öğrendik fakat uzun süredir Taksim’e uğramadığımız için bu durum bizim için doğaldı. Hem tadım yapıp hem de rahatça şarabımızı yudumlayabileceğimiz bir mekan izlenimi verdi Google daki fotoğraflar. Hafta içi bir gün olduğundan, tam da dilediğimiz gibi mekan sakindi. Önce tadım menüsünü farkettik ve önden bu menüdeki 2 şarabı deneyimledik. Daha sonra bir farklı şarap daha sipariş ettik. Mekan gerçekten hem ambians hem de şarap menüsü ile ortalamanın çok üstündeydi. Süleyman Bey’in dostça sohbeti ise bizim için çok eğlenceliydi. Bu güzel akşam için kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Aldığım notlara gelirsek,

Küp Thia / Boğazkere 2020

Renk parlak yakut.

Burunda dolmalık biber, kara erik ve bunlara eşlik eden karabiber çağrışımları.

Damakta yaban mersini, mürdüm eriği, böğürtlen, erik pestili aromalarına otsu ve baharatsı çağrışımlar eşlik ediyor. Yoğun bir asidite. Ferah bir Boğazkere örneği olmuş. Ortanın bir tık altı gövde.

Turasan / Öküzgözü 2020

Renk röfleli bir bordo.

Burunda karabiber, tarçın, iyot gibi derin bukeler. Sadece biraz kapalı bir burun.
Burundakinin tam tersi yoğun bir damak. Kırmızı ve siyah orman meyveleri damağınızı kuşatıyor. Ardından karabiber ve baharatsı çağrışımlar uzun sayılabilecek finalinde sizi mest ediyor. Ayrıca topraksı derin tonlar da var. Havalandıkça daha da açılıyor. Burundaki kapalılıkdan da eser kalmıyor. Çok yüksek bir fiyat performans dengesi var. Orta gövde, orta asidite. Son günlerde deneyimlediğim en tatmin edici şaraplardan. Özellikle aradan zaman geçtiğimde sizde bıraktığı izlenime göre bir şarabın değerini daha iyi anlarsınız. 2 haftalık bir süreye rağmen şu an bunu daha iyi hissediyorum. En kısa zamanda tekrar deneyeceğim.

@turasanwines 
@kupwines

Bir Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir