Auchentoshan Single Malt Whiskey American Oak

Etiketler: , , , ,

Auchentoshan 1923’den beri üretim yapan bir firma. 3 kez distile edilmiş tek harman malt viski. Single maltlar arasında fiyat performans oranı en yükseklerde olduğu bilgisi ile sürekli karşıma çıkıyordu ve deneyimlemek istedim.

Daha önce @viskigurme ‘nin single malt atölyesinde deneyimlemiştim aslında. Ama uzun zaman geçti ve evde ilk defa deneyimliyorum.

Renk ne koyu ne açık. Berrak papatya sarısı.

Burunda karamelimsi vanilya çağrışımları belirgin. Onun arkasında portakal önde olmakla beraber narenciye çağrışımları. Çok kuvvetli bir burun olduğunu belirtmek gerek. Burnunuzu delip geçiyor adeta. En arkada hafif bahar ve çiçek aromaları damak için güçlü vaatler taşıyor.

Damakta burunda olduğu kadar kuvvetli olduğu söylenemez ama bu damağın eksiği değil burunun kuvveti diyelim. Karamelimsi, vanilyalı, hindistan cevizli bir ön damakla karşılıyor sizi. Orta damakta hafif narenciye ve daha da belirgin çiçek notaları. Bitimde portakal belirgin ama pek uzun sayılmaz. Burunda oluşan beklentileri tabi karşılamıyor ama bu tabi burunun ayıbı :). Bu fiyata bu kadar dengeli, gövdeli dokusu tatmin eden bir viski bulmak imkansız denilebilir.

Atölyede ilk tattığım notlarıma gittim bunları yazdıktan sonra. Hemen hemen aynı şeyleri yazmışım ama bir akide şekeri detayı var ki çok haklıymışım. 🙂

@auchentoshan

Bir Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir