Carlsberg Luna

Etiketler: , , , , ,

Piyasadaki en beğendiğim biralardan biri olan Carlsberg Luna’yı dünya bira günü dolayısıyla geçen sene yorumlarımla paylaştığımı düşünüp atlamam takdire şayan olmuş.

Evet piyasada Tuborg Frederik ile kraft bira kavramı tekel bayilerine kadar girmişti ama hem 35 ml idi hem de fiyatı piyasadaki çok satılan bira türlerine göre ne yazık ki bir miktar daha yüksekti. Bu da kraft ve farklı bir bira denemek isteyenler için küçük de olsa bir risk durumu yaratıyordu. Luna ile bu durum aslında ilk defa kırılmış oldu. Dry hopped tekniği ile buğday ve arpa maltlarından üretilen bu lager bira yoğun şerbetçiotu aroması ile bu ihtiyaca gerçekten güzel bir cevap oldu.

Puslu rengi, burunda yoğun şerbetçiotu, narenciye ve bahar çağrışımları, damakta da burunla uyumlu dolgun profili ile tam bir yaz birası olduğunu söyleyebilirim. Normal biralardan 2 veya 3 tl lik farkını düşünerek herkese şiddetle öneririm. Alışkanlıkları değiştirip yeni tarzları ve tatları denemek isteyenlere ısrarla öneririm. Pişman olmayacaksınız.

@carlsberg

Bir Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir