Diren Kırmızı 2019

Etiketler: , , , , , ,

Sanırım Carrefour’da Pamukkale Sava’dan sonra en uygun fiyatlı şarap. Daha önce deneme fırsatı bulamamıştım. @direnwines ın en uygun fiyatlı şaraplarındaki performanslarını düşündüğümde pişman olmayacağımı zaten biliyordum. Fiyat-performans denince akla ilk gelen üreticilerden olduğu aşikardır.

Renk hafif şeffaf parlak yakut.

Burunda ferah kırmızı meyveler, hafif nar ve tarçın çağrışımları.

Damakta önde çok kısa karabiber ve hafif topraksılıkla hafifçe karşılayıp sonra yerini nar ve kırmızı orman meyvelerine bırakıyor. Tanenleri eğlenceli. Asiditesi yüksek ortanın bir tık altı gövde. Ferah içimli. Rahatsız eden en ufak bir unsuru yok. Keyifle yudumlanıyor. Nar ve vişne aromaları çok yoğun. Tatmin edici ve fiyatının çok ama çok üstünde performansı var. Diren Cadde ile aralarında 4-5 tl gibi bir fark var ama ona göre performansı çok üst seviyelerde. Bu arada bunu bulamazsam Cadde’yi de o fiyatlarda rahatlıkla tercih ediyorum.

Üzümler: Shiraz – Öküzgözü – Merlot

Puan: 80
Fiyat: 59₺
Alkol: %14

@direnwines

  1. Efe

    Reyondaki uygun fiyatlı şaraplardan biriydi. Önce tereddütle yaklaştım. Yorumunuzu okuyunca denemeye karar verdim. Gerçekten de fiyatının çok üzerinde bir performansı var. Tatlı, yumuşak, hafif kekeremsi bir tadı var. Bütçe dostu güzel içimli bir şarap arıyorsanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Kesinlikle köpü altı şarabı değil. Her yemekle kefiyle içebileceğiniz bir şarap. Yorumunuzla beni yönlendirdiğiniz için editöre ayrıca teşekkür ediyorum.

Bir Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir